20.7 C
Banja Luka

Novi užas u Sjevernoj Makedoniji: Napadači pokušali da otmu dvoje djece (VIDEO)

U opštini Karbinci u Sjevernoj Makedoniji pokušana je otmica djece. Prema informacijama gradonačelnika Viktora Paunova, sve se dogodilo u dvorištu škole „Strašo Pindžur“.

„Ovaj nemili događaj dogodio se poslije 9.30 časova, pokušaj otmice dvoje dece, učenika. Prema prvim informacijama, otmičari su pokušali da ih ubace u vozilo koje je došlo do samog školskog dvorišta“, kaže on.

Vozilo su snimile sigurnosne kamere.

„Radimo na pronalaženju registarske tablice“, kaže gradonačelnik.

Policija intenzivno istražuje ovaj slučaj, a počinioci su zasad nepoznati.

Direktorka škole Natalija Kostova rekla je da su djeca na bezbjednom, kao i da su u pitanju djeca turske i makedonske nacionalnosti.

„Djeca su ovdje. Bilo je pokušaja otmice, ali srećom nije uspjelo. Motivi nam nisu poznati. Mi smo ovdje sa policijom, razgovaramo. Desilo se u školskom dvorištu, auto je pobegao“, rekla je ona za TV Star, prenosi Nova rs.

Podsjećamo, Vanja Đorđevska (14) nestala je 27. novembra ujutru, a pronađena je ubijena nekoliko dana kasnije.

U okolini Velesa pronađeno je i tijelo P.Ž (74) iz Velesa, čiji je nestanak prijavljen 24. novembra, a prema zvaničnim podacima iste osobe su ubile i muškarca i djevojčicu.

Osumnjičeni Velibor Manevski, Vlatko Kešišov i Bore Videvski nalaze se u pritvoru, kao i otac djevojčice, dok je za glavnoosumnjičenim Ljupčom Palevskim raspisana međunarodna potjernica i kome je određen pritvor u odsustvu, koji će početi da se primjenjuje nakon što se on privede.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here