Naslovna Republika Srpska Novoizgrađeni most pušten danas u saobraćaj

Novoizgrađeni most pušten danas u saobraćaj

0

Novoizgrađeni most u banjalučkom naselju Srpske Toplice danas je pušten u saobraćaj, a ukupna vrijednost investicije je oko 3,8 miliona КM.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je novinarima da je od ukupna vrijednosti investicije ove godine izdvojeno 300.000 КM kako bi most imao sve potrebne sadržaje, adekvatne pristupne saobraćajnice, rasvjetu i ogradu.

Stanivuković je naveo da su po završetku izgradnje završene sve procedure potrebene za izdavanje upotrebne dozvole, te da je most od danas zvanično u upotrebi.

On je zahvalio prethodnoj administraciji Igora Radojičića, jer je prepoznala važnost ovog projekta i sprovela u djelo.

„Ovo je svakako jedan od najbitnijih projekata, koji je moja administracija naslijedila“, poručio je Stanivuković.

Stanivuković je istakao da je jedan od strateških projekata nove administracije izgradnja mosta u naselju Česma za koji su već preduzeli određene korake kada je riječ o pripremi projektne dokumentacije i rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, dok će izgradnju mosta voditi Vlada Republike Srpske.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je novinarima da je danas zvanično završen jedan od najznačajnijih projekata, koji je započela prethodna administracija.

„Nadam se da će i nova administracija nastaviti sa važnim projektima poput ovoga, a koji će Skupština grada uvijek rado podržati“, istakao je Ilić.

Novi most omogućiće kvalitetniju vezu između istočnog i zapadnog tranzita, te rasteretiti ulaz u grad iz pravca kanjona Tijesno i Manjače.

Novi most u Srpskim Toplicama raspona je 62 metra i ukupne širine 11 metara sa dvije kolovozne trake i dvostranim trotoarima.

(Srna)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube