Naslovna Najnovije O javnom prevozu u Banjaluci još nema dogovora

O javnom prevozu u Banjaluci još nema dogovora

0

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluka nije postignut dogovor o promjeni cijena javnog prevoza, a posebna sjednica na kojoj bi se razgovaralo o ovoj temi, prema najavama, održaće se naredne sedmice.

I dok skupštinska većina predvođena SNSD-om ne odustaje od zahtjeva da Banjaluka pokrije sve troškove skupljeg javnog prevoza, a gradonačelnik Draško Stanivuković ostaje pri stavu da za to nema novca, postignut je dogovor da se ovo pitanje riješi na vanrednoj sjednici.

„Neke stvari oko kojih smo se usaglasli, a to je da ćemo u narednoj nedjelji imati vanrednu sjednicu Skupštine grada sa ovom tačkom. Ono što je bitno napomenuti, tu sjednicu ćemo sazvati u toku sutrašnjeg dana, tako da ćete imati informaciju koji konkretno dan će se to desiti. Nekakve su teze, odnosno sve ono o čemu smo raspravljali, da grad u narednim mjesecima, barem na tri mjeseca, preuzme plaćanje te razlike u cijeni karata iz budžeta koji je, ponavljamo, istorijski na svom maksimumu“, smatra Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Prevoznici su prethodno najavili da će u potpunosti obustaviti javni prevoz u slučaju da dogovor do 1. jula ne bude postignut.

„U ovom trenutku, od strane skupštinske većine, nemamo odgovor šta su oni spremni da prihvate, osim da grad nastavi sve 100 odsto da finansira, a dao sam stav da nemamo kapacitete za to. Oni predlažu –  hajte da grad sve nastavi da plaća, pa ćemo mi sjesti nekada u avgustu, septembru, pa ćemo pričati, to je mrtvo slovo na papiru. Mi ne vjerujemo njima na riječ i ne možemo se obavezati njima na riječ, jer na kraju njihova riječ ne zavisi od njih, nego od njihovih komandanata i komiteta i ne možemo biti toliko naivni“, odlučan je Stanivuković.

On kao uslov za privremeno plaćanje razlike u cijeni karata traži usvajanje novog cjenovnika, koji bi, u slučaju da cijene goriva ostanu visoke, stupio na snagu nakon isteka dogovorenog roka.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: