21.7 C
Banja Luka

Objavljene slike: Surovikin na novom zadatku?

Sergej Surovikin, zvani „General Armagedon“, tvorac sada već čuvene odbrambene „Surovikinove linije“ u Donbasu, vjerovatno je dobio komandu nad Afričkim korpusom ruske vojske – navode riski mediji.

Na društvenim mrežama osvanule su slike bivšeg komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga, koji je postao poznat po tome što je 9. oktobra 2022. godine pokrenuo odmazdu na ukrajinski energetski sektor, zatim u junu 2023. napravio „Surovikinovu liniju“.

U napadima na ovu liniju tokom ljeta 2023. poginulo je na desetine hiljada ukrajinskih vojnika i stranih plaćenika, a front nigdje nije probijen.

Mediji podsjećaju da je ostala nerazjašnjena njegova uloga u pobuni „Vagnerovaca“ prošlog juna.

Na objavljenim fotografijama Surovikin puši lulu, a na drugoj stoji na stijenama. General je značajno stanjio svoju liniju i tjelesnu masu.

 

 

Koji je novi zadatak Surovikina za sada nije poznato, mada se među Rusima uveliko spekuliše da su ga angažovali ministar odbrane Sergej Šojgu i ruski general Junuz Bek Jevkurov kao čovjeka za specijalne zadatke i dali mu komandu nad vojnom formacijom koja se zove „Afrički korpus“.

Sudeći po slikama, vjerovatni zadatak Surovikina je rad na dekolonizaciji Afrike, i primoravanju SAD i Francuske da napuste afrički kontinent – prenosi TV „Front“.

Ruski predsjednik Vladimir Putin odlikovao je 2022. godine Suroviina ordenom Svetog Đorđa 3. stepena.

U septembru 2023. godine, dok su svi nagađali da je Surovikin u kućnom pritvoru ili likvidiran, jer je, navodno, stao na stranu sada pokojnog Jevgenija Prigožina tokom pobune „Vagnera“, on se pojavio u Alžiru i Libiji, prenosi Srna.

BONUS

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here