Naslovna Najnovije Oglasila se Evroliga nakon drame u Madridu

Oglasila se Evroliga nakon drame u Madridu

0

Evroliga se oglasila zvaničnim saopštenjem poslije dešavanja na meču Real Madrida i Partizana u Vizink centru.

Utakmica između košarkaša Partizana i Real Madrida završena je prije regularnih 40 minuta zbog tuče igrača oba tima.

Do sukoba igrača došlo je kada je na minut i 40 sekundi do kraja, Serhio Ljulj bezobrazno faulirao Kevina Pantera, a ovaj mu nije oprostio.

U tuču su se uključili svi igrači iz obje ekipe, a najgore je prošao Dante Egzum, kog je za vrat uhvatio Jabusele, oborio ga i počeo da bije terenu, a na kraju se ispostavilo da je košarkaš Partizana pokidao tetivu, prenosi B92.

„Kada su diskvalifikacije primijenjene za one igrače koji su učestvovali u tuči i one koji su automatski izbačeni zbog napuštanja klupe, nijedna ekipa nije imala potreban minimum od dva igrača koji je potreban da završi utakmicu, tako da se utakmica smatra zvanično završenom rezultatom u vrijeme prekida 95:80 u korist Partizana, koji tako sada vodi u seriji 2-0. Evroliga je proslijedila činjenice nezavisnom disciplinskom sudiji takmičenja, koji će u naredna 24 časa donijeti odluku o incidentima na terenu u skladu sa utvrđenim postupkom. Evroliga najoštrije osuđuje događaje koji su se desili na kraju utakmice. Ovakvi događaji ne predstavljaju vrijednosti poštovanja koje liga i njeni klubovi promovišu i koje oličava košarkaški sport“, stoji u saopštenju.

Sudije su gledale snimak svih dešavanja, a pošto su svi igrači bili u sukobu, fizički i po pravilima nije imalo kako da se odigra posljednjih 100 sekundi.

Samo Rudi Fernandes nije dobio isključujući faul, jer je jedini ostao na klupi.

(Foto: Euroleague)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube