20.7 C
Banja Luka

Oglasio se Dodik: Stranci nas ne shvataju ozbiljno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da su pojedini predstavnici međunarodne zajednice trebali ozbiljno da shvate zvaničnike Republike Srpske kada su govorili da neće prihvatiti bilo kakvo nametanje.

„Samo djelimični pokušaj Evrope da se izvuče iz ovog gliba, aposlutno može da proizvede prestanak evropskog puta, ali to su oni izabrali i sada mogu to da rješavaju sa ovim lažnim /Кristijanom Šmitom/“, naglasio je predsjednik Srpske za Srnu upitan da prokomentariše odluku njemačkog državljanina Кristijana Šmita da nametne izmjene Izbornog zakona.

Predsjednik Srpske je rekao da ga ne čudi što su Nijemci bili u tome, ali ga čudi odakle Britanci da to podržavaju.

„Sve je to licemjerno, ali u svakom slučaju ono što ćemo mi raditi i kako i šta mislimo o nametanjima mogu svi zajedno da gledaju sutra u direktnom prenosu“, poručio je Dodik, prenosi Srna.

Dodik nije otkrio da li misli na direktni prenos iz Narodne skupštine Republike Srpske, koja će sutra na posebnom zasjedanju razmatrati aktuelnu, bezbjednosnu i političku situaciju u svijetu sa aspekta reperkusija na Republiku Srpsku, što je prijedlog predsjednika Republike Srpske, Narodne skupštine, Vlade i srpskog člana Predsjedništva BiH.

(BN) Foto: Srna

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here