28.7 C
Banja Luka

Otac učenice uletio u školu i šakom udario profesora

U trogirskoj osnovnoj školi „Majstora Radovana“ danas je došlo do ozbiljnog incidenta. Otac jedne učenice fizički je napao profesora te škole.

Do incidenta je došlo kada je profesor uzeo mobilni učenici, a potom je ona pozvala oca koji je upao u učionicu u toku nastave i šakom udario radnika škole. Kako saznaje „Indeks“, riječ je o višim razredima.

Prema informacijama koje oni imaju, pozvana je policija, koja je po dojavi došla u školu. Iz policije su potvrdili da se dogodio napad i rekli su da je uhapšen muškarac, a drugi je zatražio ljekarsku pomoć.

„Oko 12.15 sati primili smo dojavu o fizičkom sukobu u obrazovnoj ustanovi. Policijski službenici su po primljenoj dojavi izašli na mjesto događaja. Jedan muškarac je uhapšen i doveden u službene prostorije, a drugi muškarac je zatražio ljekarsku pomoć. U toku je kriminalističko istraživanje“, kazali su iz PU splitsko-dalmatinske.

Direktorka je potvrdila da je u školi došlo do napada roditelja na profesora.

„S obzirom da je u toku policijski postupak, ne bih željela da ulazim u detalje incidenta. Lično bih dodala da je ovo još jedan u nizu incidenata u hrvatskim školama i da se nešto hitno treba mijenjati po pitanju zaštite učenika i radnika. U školu može doći svako, a nemamo mehanizme kako bismo se zaštitili. Nažalost, današnji slučaj to potvrđuje te jedino što možemo je da pozovemo policiju tek kad se nešto dogodi. Da li smo došli do tačke u društvu kada bi svaka javna ustanova trebalo da ima obezbjeđenje na vratima? U svakom slučaju, voljeli bismo da se ovakvi događaji više nikada ne ponove“, rekla je direktorka trogirske škole za „Indeks“.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here