Naslovna Izdvajamo Stanivuković brani Dodika od sudskog procesa i želi izborni zakon REPUBLIKE SRPSKE

Stanivuković brani Dodika od sudskog procesa i želi izborni zakon REPUBLIKE SRPSKE

0
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković komentarisao je danas nametnute izmjene Izbornog zakona koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.

Tom prilikom Stanivuković je, između ostalog, stao u odbranu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika jer je protiv njega pokrenut sudski proces zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika.

„Po njegovim fer i korektnim izborima mi ćemo izabrati poslanike koji sutra, ako usvoje nešto, i ako se to usvoji vi idete na suđenje i sudi vam se. I poslanicima, i predsjediku Republike i Skupštine i direktoru Službenog glasnika. Paradoks, politički nonses…“, kazao je Stanivuković.

On dodaje da možda i jeste za sve što je Šmit nametnuo ali pod uslovom da domaće vlasti to donesu.

„Ako u nekoj zemlji neko dođe i nešto nametne, onda ta zemlja nema suverenitet. Šmit ima političku snagu koju crpi od velikih svjetskih sila, ali to opet ne znači da mi treba da šutimo oko toga. Političari koji treba da donesu fer i poštene izbore neće, a onda čovjek koji nema legitimitet to nameće. Ni jedno ni drugo nije ispravno, to je moj stav, kazao je.

Na kraju je nagovijestio da je on za to da se donese Izborni zakon Republike Srpske.

„Koliko čujem, mi ćemo jedan prijedlog Izbornog zakona dobiti kao stranke na nivou Republike Srpske. Imamo tu vrstu kapaciteta, Ustav i zakon nam je dao tu nadležnost. Zašto mi to ne bismo zgrabili i ne prepuštali nekome drugom?“, upitao se Stanivuković.

kliks

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: