Naslovna Najnovije Patrijarh Kiril: NATO agresija pokazala licemjerje Zapada i čvrstinu srpskog naroda

Patrijarh Kiril: NATO agresija pokazala licemjerje Zapada i čvrstinu srpskog naroda

0
Vojna agresija NATO-a na Јugoslaviju 1999. godine jasno je pokazala licemjerje zapadnog svijeta i istovremeno čvrstinu srpskog naroda, izjavio je ruski patrijarh Kiril na vanrednom Svjetskom ruskom narodnom saboru.

Patrijarh Kiril je naveo da je 1999. godine postalo jasno da riječi demokratija, sloboda, ljudska prava, međunarodno pravo ne predstavljaju ništa ako je to u interesu svjetskih moćnika.

– Ali, uprkos neviđenim vojnim mjerama koje su zapadne zemlje kolektivno preduzele, ništa im nije pošlo za rukom, jer jaka vjera srpskog naroda, njegova nepokolebljiva odanost Hristu i Crkvi, kao i njegova nacionalna tradicija, i dalje duhovno hrane našu braću – rekao je poglavar Ruske pravoslavne crkve.

On je naveo da je tokom vojne agresije NATO-a na suverenu Јugoslaviju bio u Beogradu i svojim očima vidio ovo bombardovanje.

– Odsjeo sam bio u hotelu koji je bio iznad centra grada i sa terase hotela sam sve mogao da vidim. Nikada neću zaboraviti osjećaj zapanjenosti kada vidite kako rakete lete, kako padaju na miran grad, kako eksplodiraju i počinje požar – rekao je patrijarh Kiril.

On je napomenuo da se sve to dogodilo bez objave rata, zato što je nekome palo na pamet da pacifikuje srpski narod i cijelu Јugoslaviju, prenosi „Sputnjik“.

– Mislim da će ova slika ostati pred mojim očima do kraja mog života – rekao je patrijarh Kiril.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: