Naslovna Najnovije Opozicija sutra predaje žalbe CIK-u

Opozicija sutra predaje žalbe CIK-u

0

 Partija demokratskog progresa uložiće sutra žalbu Centralnoj izbornoj komisiji BiH na utvređene rezultate za predsjednika Republike Srpske, najavili su danas predstavnici opozicije na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajaevu.

Kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivićeva rekla je da će opozicija uložiti žalbu CIK-u, kao i da će iskoristiti sve druge pravne mogućnosti koje im stoje na raspolaganju.

„Rok je vrlo kratak, ali smo se dobro pripremili i imamo argumente da osporavamo ovaj rezultat“, tvrdi Trivićeva, ponovo pominjući „izbornu krađu“ kao i da ne priznaje utvrđene rezultate.

Zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković rekao je da će žalba CIK-u biti predata u 15.45 časova, a 15 minuta kasnije obratiće se medijima, kao i da je njihov pravni tim spreman i da se obrati Apelacionom vijeću Suda BiH.

Predstavnici SDS-a i PDP-a su istakli da se će se njihov glas čuti u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH, kao i daće imati dva delegata u Domu naroda Parlamenta BiH.

Opozicija je mišljenja da je potrebna izmjena Izbornog zakona BiH, kako bi izbori bili „pošteni“.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube