Naslovna Najnovije VIŠKOVIĆ O POSKUPLJENJU NAFETE: Nije to ništa novo! To je nešto što...

VIŠKOVIĆ O POSKUPLJENJU NAFETE: Nije to ništa novo! To je nešto što nas ovdje zapljuskuje skoro godinu dana

0

Pratićemo situaciju kada je u pitanju snabdijevanje naftom i naftnim derivatima za domaće potrebe i u skladu sa tim ćemo donositi odluke, poručio je predsjednik Vlade RS Radovan Višković.

„Pratićemo kompletnu situaciju i mi se do sada u značajnoj mjeri nismo ni snabdijevali naftom iz Srbije, nego od drugih mjesta isporuke, država i lanaca snabdijedavanja“, rekao je Višković odgovarajući na pitanje da li Republika Srpska ima alernativu po pitanju dopremanje naftom iz Srbije, a sve zbog činjenice da od 1. novembra Srbija neće imati mogućnost snabdijevanja ruskom naftom, zbog sankcija EU prema Rusiji.

Komentarišući da li će se ovaj problem odraziti na cijene goriva u Srpskoj, Višković je podsjetio da cijene na berzama što se tiče nafte i naftnih derivata stalno osciliraju, te da to zavisi isključivo od glavnih svjetskih proizvođača.

„U jednom momentu idu ka više, u drugom padaju, a zavisno od toga kako oni proizvođači ili oni vlasnici monopola u svijetu donesu odluku u datom trenutku. Kad donesu odluku da smanje proizvodnju skače cijena, kad se donese odluka u Briselu ili Moskvi sve je povezano. Pratićemo situaciju. Nije to ništa novo i nije to što se dešava danas već nešto što nas ovdje zapljuskuje skoro godinu dana“, poručio je Višković.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube