Naslovna Društvo Otvoren poziv za aprilske nagrade: Inicijative dostaviti do 5. marta

Otvoren poziv za aprilske nagrade: Inicijative dostaviti do 5. marta

BANjALUKA – Zainteresovana pravna i fizička lica sa područja grada mogu da do 5. marta dostave inicijative za dodjelu nagrada i priznanja povodom 22. aprila, Dana grada.

Inicijative je potrebno dostaviti Skupštini grada – Komisiji za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja, na adresu Trg srpskih vladara broj 1, 78 000 Banjaluka.

– Odlukom o nagradama i priznanjima, ustanovljene su nagrade i priznanja: Ključ grada sa poveljom „Počasni građanin grada Banjaluke“ kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja u svim oblastima stvaralaštva, Zlatni grb grada za izuzetan doprinos u razvoju grada, njegovanju odnosa sa drugim gradovima, za postignute vrhunske rezultate i uspjehe u oblasti privrede, nauke, kulture, umjetnosti i sporta, Plaketa grada (za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umjetnosti, sporta, fizičke kulture, kao i za izuzetna humana djela i ispoljenu hrabrost) i Nagrada grada mladima kao poseban vid priznanja – saopštili su iz Gradske uprave.

Kako je navedeno u pozivu, s obzirom na to da manifestacija povodom 22. aprila nije održana prošle godine, inicijative za dodjelu nagrada i priznanja za 2020. biće razmatrane u ovoj godini.