Naslovna Društvo Talas sniženja prazni police i novčanike

Talas sniženja prazni police i novčanike

BANjALUKA – Izlozi butika i tržnih centara tradicionalno, pred kraj zimske sezone, mame kupce istaknutim natpisima o sniženjima, a cijene odjeće i obuće u pojedinim prodavnicama niže su i do 70 odsto.

Talas sniženja je uveliko ispraznio police, ali ljubitelje šopinga očekuje još akcija, sve dok se ne isprazni sva roba u zalihama.

– Sniženja će trajati do marta. Mislim da su se kupci već navikli na sezonska sniženja, pa primjećujem da pojedini mjerkaju neki komad odjeće duže vrijeme čekajući finalno sniženje – rekla je Anita S, prodavačica u jednom butiku.

Dodala je da je kupaca mnogo i da se dobro prodaje odjeća za sve uzraste. Pojedine prodavnice svake sedmice imaju specijalna sniženja određenih artikala.

– Kod nas se ženske jakne mogu pronaći za 40 KM, a kaputi za 60 KM. Muške jakne koje su koštale 130 KM i više sada su snižene na 50 KM. Suknje se mogu naći za deset KM. Imali smo redove ljudi ispred naše radnje, a imam osjećaj da smo prodali lagere džempera koji su bili sniženi na 19 KM – rekla je prodavačica Sara T.

Za one najmlađe, kao i za školarce, roditelji su prije početka drugog polugodišta na sniženjima pazarili dosta odjevnih predmeta, a najviše su se kupovali duksevi i pantalone.

– Školarci najčešće kupuju dukseve, koji su sada sniženi na 12,95 KM i 9,95 KM. U sljedećem talasu sniženja biće još jeftiniji, tako da će cijena ići i do sedam KM – kazala je prodavačica Jasminka M.

U pojedinim prodavnicama zimska obuća je trajno snižena do isteka zaliha. Ženske gležnjerice se mogu naći po cijeni od 39 KM, dok se kožne čizme do koljena prodaju za 120 KM.

– Kanađanke su najtraženije iz godine u godinu i najviše se prodaju. Njihova cijena je 119 KM, uz dodatnih 20 odsto popusta na kasi. Pored njih, kupuju se i ostali brendovi, po cijeni od 50 do 150 KM – rekli su prodavci.

Šoping vikendom

Kupci rado obilaze butike u doba sniženja, pa su neminovne i gužve, naročito vikendom.

– Za 40 KM sam kupila kaput koji je prije sniženja koštao 150 KM. Kako traje ova pandemija, počela da naručujem onlajn, ali je ipak najljepši osjećaj subotu provesti probajući „krpice“ po buticima – kazala je Jelena R.