22.7 C
Banja Luka

OVAKO SU RUSI ELIMINISALI STRANE PLAĆENIKE: Munjevita akcija raketnim sistemima i granatama! (VIDEO)

Ruska vojska je tokom specijalne vojne operacije otkrila grupu stranih plaćenika u šumi i napala njihove pozicije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije i objavilo video sa kadrovima akcije ruske vojske.

Na snimcima se može videti kako ruska vojska dronovima izviđa teritoriju, otkriva neprijatelja i određuje koordinate na kojima se on nalazi.

Zatim se te koordinate prenose protivtenkovskim raketnim sistemima i automatskim bacačima granata i neprijatelj se napada udarnim sredstvima.

Kako su pojasnili u Ministarstvu odbrane, zadatak je dobila grupa za otkrivanje i eliminaciju protivnika i plaćenika.

Posle izviđanja terena iz vazduha bespilotnom letelicom, vojnici su se podelili u grupe kako bi izvršili napade na neprijateljske i plaćeničke grupe. Korišćen je lanser protivtenkovskih raketa ‘Fagot’ koji je raketama napao oklopno vozilo protivnika maskirano u šumi“, rekli su u Ministarstvu odbrane Rusije.

Pojašnjeno je da je sukob bio na razdaljini 30-50 metara, odnosno veoma blizu, jer je šuma gusta. Istaknuto je da je ruska vojska pucala iz malokalibarskog oružja i bacača granata.

Plaćenici više nisu mogli da brzo menjaju pozicije i ušli su duboko u šumu, gde ih je dočekala vatra iz automatskih bacača granata. Posle je grupa ruskih vojnika istražila područje, eliminisala protivnika i evakuisala se.

Kurir.rs/Sputnjik/Ministarstvo odbrane Rusije

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here