Naslovna Politika Begić smatra da Stanivuković treba da vodi PDP, a ovo kaže o...

Begić smatra da Stanivuković treba da vodi PDP, a ovo kaže o rukovanju s Dodikom

0

Kandidat za potpredsjednika Srpske na minulim opštim izborima Ivan Begić istakao je večeras za ATV da je PDP u rasulu te da su toj stranci prijeko potrebni izbori i novo rukovodstvo.

Mislim da CIK nema blage veze šta radi, ali evo, ja sam neko ko priznaje poraz. Volio bih da su to uradili i moji bivši stranački saborci. To je život, to je politika. Ako niste spremni da priznate poraz, onda niste za to. Potez SDS da ima nove izbore u stranci je veoma odgovoran. To su mogli uraditi i ranije, imajući u vidu da su priznali izborni poraz. To su trebali takođe uraditi i u PDP. Smatram to vrlo trezvenim potezom SDS. Ako imate situaciju da ste izgubili izbore, treba onda da kažete, dobro, povlačim se, narod me ne želi. To u PDP još nismo vidjeli. Ja da sam u PDP rekao bih, oke, kompletno rukovodstvo stranke treba podnijeti ostavke i idemo na izbore – izjavio je Ivan Begić za ATV.

On se osvrnuo i na jučerašnju konferenciju za novinare Draška Stanivukovića. Begić smatra da su PDP prijeko potrebni izbori te da na čelu te stranke treba biti Stanivuković.

– Ne znam da li se on smatra tim, ali to govore rezultati izbore i uspjeh koji je ostvario. Iznenadili su me njegovi potezi poslije izbora. Njegov stav, njegovo ponašanje, njegovo državničko držanje, ne nagle izjave, iznenadile su me u pozitivnom smislu. Stanivuković je neko ko je PDP donio polovinu glasova koje je stranka imala unutar cijele Republike. On pobjednik u nizu opozicionih gubitaka. Po meni, realna stvar bi bila da je on neko ko treba da preuzme PDP – istakao je Begić.

Begić je komentarisao i spekulacije o tome da Stanivuković prilazi vladajućoj strukturi.

– Današnje otvaranje mosta u Česmi, rukovanje sa gospodinom Dodikom, ja bih to isto uradio. Ako će građani Banjaluke od Vlade Srpske dobiti most to je velika stvar. Most donosi Vlada Srpske, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Radovan Višković. Ako je to cijena, da Banjaluka dobije most, ja bih to isto uradio. Da li je to prilazak vlasti, znajući Stanivukovića, ne bih rekao da će on tu napraviti neke trule kompromise iako mnogi iz opozicije ne smatraju to tako. Evo recimo, gospodin Vukanović je poletio da kritikuje sve te stvari pa je sebi uzeo za pravo da napada, a nikad da se izvini. Moramo razlikovati Stanivukovića kao gradonačelnika i predsjednika GO PDP – kazao je on.

Begić je na kraju razgovora poručio da će se neko vrijeme odmoriti od politike i posvetiti porodici i zdravlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: