Naslovna Najnovije Ovo su bile cijene pod Dodikovim šatorom na Manjači! Pečenje 45 maraka

Ovo su bile cijene pod Dodikovim šatorom na Manjači! Pečenje 45 maraka

0

Jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnjeg Kočićevog zbora u Stričićima su cijene hrane i pića. Dok je svuda u svijetu, pa i u Banjaluci sve skuplje, a naročito hrana, na zborištu su ove godine cijene skoro u dlaku iste kao lani.

Pivo od 3 do 5 maraka, žestoka pića oko 4, a sokovi i vode oko tri marke. Da je jeftino nije, ali piće nije ništa skuplje nego lani.

Ista je situacija i sa hranom. Ćevapi koštaju 8 KM, kilogram pečene piletine 16, prasetina je 30 KM, a jagnjeće pečenje od 40 do 45 KM po kilogramu.

Cijene su, dakle, iste kao i u restoranima na Manjači, a nije bilo poskupljenja u odnosnu na prošlogodišnji zbor.

”Neće nam zarada biti kao ranijih godina, ali šta da se radi. Ne vrijedi nam dizati cijene, pa da narod ne dolazi”, kaže ugostitelj, koji već godinama radi na Kočićevom zboru i koji je podigao jedan od najvećih šatora na zborištu.

Ekonomisti bi rekli da ovako “komotno” ponašanje ugostitelja, koji ne insistiraju na poskupljenju, pokazuje i da je njihov profit ranijih godina bio ogroman, i da im sad nije problem odreći se dijela profita, kako bi sačuvali poslovanje i zadržali svoje dugogodišnje goste.

Na zborištu u Stričićima već se okupilo nekoliko hiljada posjetilaca, iako je, zvanično, zbor u Kočićevom rodnom selu tek počeo.

Pristigli su i brojni gosti iz Srbije, a među njima je najviše omladine. Neki od njih su u obližnjim šumama razapeli male šatore, u kojima će boraviti naredna dva dana, tako da su Stričići postali i kamping destinacija.

Ipak, glavna mjesta okupljanja su oni veliki šatori sa hladnim pivom, vrućim pečenjem i muzikom uživo.

/Srpskainfo/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: