Naslovna Najnovije Pala Avdejevka: Rusi podigli zastavu (VIDEO)

Pala Avdejevka: Rusi podigli zastavu (VIDEO)

0

Ukrajinska vojni Telegram kanal „DeepState“ navodi da ruske snage kontrolišu skoro cijelu Avdejevku.

„DeepState“ je objavio ažuriranu mapu Avdejevke na osnovu koje se može zaključiti da ruske snage već kontrolišu skoro cijeli grad sem nekoliko višespratnica u okrugu Himki, na zapadu, i većeg dijela koksare na sjeveru grada.

Na pojedinim kanalima, međutim, pojavili su se u međuvremenu snimci na kojima se vidi kako ruske snage podižu zastavu u Himkiju i na koksari.

„Neprijateljski neosvojivi bastion je pao! Naši borci istakli su rusku zastavu na koksaru Avdejevski! 114. brigada 1. armijskog korpusa istakla je rusku zastavu u sjeveroistočnom dijelu koksare čime je okončana bitka za ‘neosvojivu tvrđavu’ neprijatelja“ navodi ruski vojni kanal „Operacija Z“.

Trenutno, prema navodima ukrajinskog portala „Strana“, nije jasno samo kuda sada odlaze Oružane snage Ukrajine koje su dobile naređenje da napuste grad.

„Strana“ navodi da je jedna mogućnost da formiraju liniju odbrane od koksare koja se nalazi na sjeveru grada do sela Lastočkino.

Međutim, navodi se još da je ta hipotetička linija već ugrožena na bokovima pošto su ruske trupe napredovale sjeverno i južno na tom pravcu. Moguće je da se pozicije povlačenja pomjere i dalje na zapad, ali do sada sa ukrajinske strane nisu dobijene nikakve informacije.

Oružane snage Ukrajine, podsjetimo, dobile su naređenje da se povuku iz Avdejevke koja se nalazila u okruženju ruskih snaga, prenosi „ATV“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: