30.7 C
Banja Luka

Pale – Zbog ličnih interesa pojedinaca građani ne znaju ko je vlast, a ko opozicija

U opštini Pale posljednjih mjeseci trajali su pregovori oko kandidata za načelnika ove opštine. U trci su SNSD-ov Damjan Škipina, te Dejan Kojić član DEMOSA-a. Osveta DEMOS-u iz opštine servirala se smjenjivanjem njihovih kadrova, dok poslanik, direktor i prika trenutnog  SNSD-ovog načelnika Boška Jugovića Aco Stanišić sjedi na dvije stolice. Apsurdno, umjesto sopstvenog kandidata dio opozicije na čelu sa SDS-om javno je podržao DEMOS-ovog Kojića računavši na obećane funkcije.

Sukob stranaka, pojedinaca, vlasti i opozicije eksalirala je danas u Palama nakon što je prije par dana SDS javno dao podršku kandidatu DEMOS-a Dejanu Kojiću. Ovo nije tajna s obzirom da se o razgovorima SDS-a i Kojića na Palama znalo mjesecima. Osim toga, dio SDS-ovih kadrova u čestim napadima na vlast SNSD-a nikada nije spomenuo Aca Stanišića i DEMOS kao da nisu godinama dio vlasti u Palama koja je uništila ovu opštinu nauštrb Jahorine, ali i dio republičke vlasti.

Apsurdno je da opozicija pravi dogovor sa članovima vladajuće koalicije.

Je li borba za funkcije presudila?

Apsurdima nikad kraja. Poslanik DEMOS-a Aco Stanišića, koji javno nije promovisao kandidata sopstvene stranke, ali jeste dao podršku SNSD-u i Ljubiši Ćosiću, danas je javno  i odbio podršku SDS-a tvrdeći da “razgovora o zajedničkom kandidatu nije bilo, kao što nije bilo ni o kakvoj koaliciji”.

Odmah se oglasio i SNSD u Palama koji je pozvao predsjednika DEMOS-a Nedeljka Čubrilovića da se izjasni “da li je vlast ili opozicija i da li je u izdaju republičke koalicije krenuo sa Pala”.

Iako je DEMOS-ov Aco Stanišić u već pomenutom tekstu javno podržao SNSD iz sopstvene stranke odmah je objavljeno saopštenje u kojem se navodi da SNSD Pale truje javnost nepotrebnim tenzijama i neistinama, koje je i on podijelio.

“Nije tajna da DEMOS do sada nije odgovarao na prozivke, jer je tokom osam godina uredno glasao za sve odluke SNSD-a i Boška Jugovića, a i kako će pored svih dobijenih tendera za porodičnu firmu Stanišić. Da li se današnjim saopštenjem Stanišić osim od SDS-a ograđuje i od Kojića ostaje da se vidi, jer je saopštenje sasvim slučajno objavljeno kad i vijest iz Savjeta ministara da je odobren prijedlog ugovora o izgradnji toplane u Palama za koju se pretpostavlja ko će biti izvođači i podizvođači. Na pripremnim radovima toplovoda su to bili firme Grijanje Invest iz Pala čiji je direktor Ljubiša Tanić zveckao kandidaturom ispred opozicije dok je tvrdio pazar učešća u novoj toplani, a podizvođač je bila firma Stanišić doo. Građani mogu sami izvesti zaključak da isključivo lični interesi preovladavaju, a ako to i ne zaključe neka prate ko dobija tendere od gorepomenutih”, kaže naš izvor sa Pala dobro upućen u politička dešavanja u ovoj opštini.

U svakom od ovih saopštenja izdajnici su neki drugi, a oni su borci za građane i ljudska prava, dok stanovnici Pala za sve godine SNSD-DEMOS vladavine, a sada i pridruženog SDS-a ne mogu sebi priuštiti skijanje na Jahorini rezervisano za funkcionere koji “brane njihove interese”.

Piše: Sanja Vasković/ Spin-info

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here