Naslovna Društvo Paljanka Vanja Vukojičić najbolji mladi menadžer

Paljanka Vanja Vukojičić najbolji mladi menadžer

0

U hotelu „Holivud“ u Sarajevu, održano je četrdesetdrugo proglašenje „Evropskih Najmenadžera“ kojem je, zbog zdravstvenih mjera, osim nagrađenih, prisustvovalo 20-tak zvanica, između ostalih, član Predsjedništva BiH Željko Komšić, visoki predstavnik za BiH Valentin Incko i pet ambasadora susjednih zemalja.

Iako su se organizatori pridržavali svih zdravstvenih mjera, ceremonija je bila veličanstvena i uveličala sve one koji su tokom protekle godine, obilježene koronom i padom svjetske ekonomije, uspjeli da održe svoje biznise i čak i napreduju u poslu.

Ceremoniju je otvorio onlajn počasni član UO Agencije Najmenadžer, nekadašnji predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, a pozdravni govor je održao ambasador Valentin Incko, visoki predstavnik za BiH, kao i predsjednik UO Pane Škrbić.

Evropski nezavisni/neovisni žiri je i ovog puta proglasio ”Evropsku ličnost godine”, između predsjednika i premijera država Jugoistočne i srednje Evrope. Evropska ličnost 2020. godine je predsjednik Republike Albanije, g. Ilir Meta koji je pozdravio skup video-linkom, dok je „Ličnost godine“ između visokih dužnosnika iz Bosne i Hercegovine, prema mišljenju našeg Evropskog žirija, član Predsjedništva BiH, g. Željko Komšić, koji se skupu obratio uživo.

Nagrada za nauku pripala prof. dr Ivanu Đikiću, najbolji novinar Senad Hadžifejzović

Dodjela specijalnih nagrada i priznanja je, radi aktuelnosti, počela nagradama za medicinu i nauku te nagradom za informiranje. Nagradu za nauku je dobio prof. dr Ivan Đikić, dok je g. Senad Hadžifejzović proglašen za najboljeg novinara. Istovremeno je „FEJS TV“ proglašena najboljom televizijom.

Nagradu za najbolji radio dobio je „RSG Radio“ i vlasnik Adnan Osmanagić.

Evropski najnačelnik opštine Ibrahim Hadžibajrić

Evropski najnačelnik opštine, u konkurenciji 107 načelnika iz više država, otišla je u ruke odličnom načelniku Opštine Stari Grad Sarajevo, Ibrahimu Hadžibajriću, zbog izuzetnih zasluga za razvoj Opštine Stari Grad, te za regionalnu, kulturnu i prijateljsku saradnju sa drugim opštinama, gradovima i državama.

Nagrade za Gorana Jevrića, Vanju Vukojičić i Alena Kapkovića

Iz oblasti vodosnabdijevanja nagradu je dobio Regionalni vodovod Crna Gora čiji se direktor Goran Jevrić javio video-linkom.

U oblasti investicija, kao najbolja mlada menadžerica, proglašena je Vanja Vukojičić iz kompanije „WEISS LIGHT“ Pale, dok je „Aura osiguranje“ tj g. Alen Kapković ponio nagradu za najbolju osiguravajuću kuću.

TOP 12 Evropskih Menadžera za Doživotno djelo

Nagrada pod nazivom „TOP 12 EVROPSKIH MENADžERA“ se dodijelila menadžerima i ličnostima koji u kontinuitetu više decenija stvaraju izuzetan bisnis i time i bolji život i za svoju okolinu, i za državu i za regiju. Svi oni su i raniji dobitnici nagrade ovog žirija.

Ovu najveću nagradu večeras su primili:

Zoran Janković, Ljubljana, Slovenija, Najgradonačelnik
Dušan Perović, Termovent Commerc, Beograd, Srbija
Milorad Krstić, Njemačka, biznisi u više zemalja
Žarko Radulović, „Montenegro Star“, Hotel Splendid, Crna Gora,
Ilija Studen, Studen Group, Austrija
Dejan Ljevnaić, OC Jahorina, BiH,
Mihajlo Mihajlovski, Sjeverna Makedonija
Edin Dacić, Švajcarska, biznisi u više zemalja
Tomislav Antunović, Hrvatska
Marinko Umičević, Bema Banja Luka, BiH
Fahrudin Salihović, Pivara Tuzla, BiH
Snježana Koepruner, TMT Travnik, BiH

Bilo je to veče koje je nagradilo sjajne uspješne ljude koji su svojim radom zaslužili ovakve ‘Oskare’ popularnosti, jer stvaraju bolje sutra za sve nas.