Naslovna Region Patrijarh Porfirije odlikovao Mandića: Uručen mu orden Bijelog anđela

Patrijarh Porfirije odlikovao Mandića: Uručen mu orden Bijelog anđela

0

Pripala mi je velika čast da budem odlikovan od strane naše SPC. Patrijarh srpski Porfirije mi je uručio orden Bijelog anđela prvog stepena na svečanosti povodom dočeka Njegove svetosti u Pljevljima, saopštio je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

– Naš narod je dostojno ugostio Patrijarha, a ja sam imao to zadovoljstvo i da ga pozdravim u ime svih nagrađenih. Hvala tim odabranim ljudima što sam se obratio, ne samo u svoje, nego i u njihovo ime. Siguran sam da će ovako veličanstveno biti i u Nikšiću i čitavoj Crnoj Gori – naveo je on.

Patrijarh je čestitao Mandiću na ovom odlikovanju.

„Mi znamo da je Andrija mnogo više zaslužio od jednog ordena, ali svaki orden je samo podsjetnik na našu ljubav prema onima kojima smo zahvalni. Zaslužuje mnogo više, a daće Bog da budemo spremniji da iskažemo i veću ljubav u ime naše crkve za njegovu ljubav prema svom narodu, prema svojoj crkvi, ali i prema svim drugim narodima. Mi istinski volimo sebe i svoj narod samo onda kada imamo i ljubav i poštovanje prema drugim narodima. Svaki narod ima svoj neponovljivi pečat, dar od Boga da ga umnožava i da u zajednici sa drugim narodima slavi Boga. To je naše opredjeljenje, i još jedanput hvala na svemu Andriji i čestitam“ kazao je Patrijarh srpski Porfirije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: