24.7 C
Banja Luka

Petković: Imamo dokaze da su Srbi u Banjskoj mučki i hladnokrvno ubijeni!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je na vanrednoj konferenciji za medije da Еuleks nije učestvovao u istrazi nakon sukoba u selu Banjska jer je kosovska policija željela da skrije određene dokaze i istinu – da su Srbi hladnokrvno i mučki ubijeni od strane kosovske policije.

Petar Petković kaže da je sazvao vanrednu konferenciju za medije kako bi upoznao domaću i međunarodnu javnost o svemu što se dešavalo tokom sukoba u Banjskoj i saopštio zašto je kosovska policija odbila da Еuleks učestvuje u istražnim operacijama nakon tragičnih događaja.

Petković tvrdi da je Srbija došla do pouzdanih informacija, dokaza, fotografija i živih riječi zaštićenih svjedoka o tome šta se dešavalo u Banjskoj.

„Bojan Mijailović, otac dvoje djece, suprug i sin, hladnokrvno i mučki je ubijen nakon što je bio lakše ranjen, pao na zemlju i predao se“, kaže Petković.

Ističe da je Mijailović tako bespomoćan „ovjeren u glavu“ od strane kosovske policije.

„Imamo sve dokaze, imamo zaštićene svjedoke, oni su spremni da identifikuju sve Albance ubice koji su učestvovali u brutalnom ubijanju Srba u mjestu Banjska“, kaže Petković.

Naglašava da je zato ključan zahtjev Srbije da se formira nezavisna komisija i da međunarodni stručnjaci zajedno sa srpskim patolozima pregledaju dokaze i izvrše obdukciju tijela ubijenih Srba.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here