23.7 C
Banja Luka

Za osumnjičenima u aferi „Tunel“ pretresi i u okolini Jahorine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske obavili su pretrese na nekoliko lokacija u okolini Jahorine kako bi se utvrdilo da li se osobe osumnjičene za kopanje tunela ispod Višeg suda kriju na tom području.

Pretresi su sprovedeni nakon što su crnogorski istražni organi informisali kolege u BiH da su osumnjičeni pobjegli na teritoriju te države.

Kako saznaje Portal RTCG od izvora bliskim istražnim organima u BiH, za sada niko nije uhapšen ali su nađeni korisni dokazi i informacije koji mogu biti od velike pomoći Upravi policije Crne Gore.

Tačan datum kada su pretresi obavljeni nije poznat ali naši izvori ističu da je to urađeno nedugo nakon što je utvrđeno da su osumnjičeni prešli na teritoriju BiH.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS juče su za Portal RTCG potvrdili da su dostavili podatke Upravi policije Crne Gore koji su se pokazali korisnim u slučaju „Tunel“.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ima saradnju sa nadležnim institucijama Crne Gore na visokom nivou.

U okviru predmeta ‘Tunel’ dostavili smo Upravi policije Crne Gore relevantna saznanja kojima smo raspolagali, a koja su se pokazala korisnim za tu istragu“, saopštili su nam iz MUP-a RS.

Pretresi su počeli nakon što je MUP RS dobio informaciju da su pojedini osumnjičeni za kopanje tunela ispod Višeg suda prešli na teritoriju BiH.

Navodno prešli su preko graničnog prelaza Šćepan Polje nakon što su je u Podgorici otkriveno da je tunel prokopan.

Policija je na tragu i ženi koja je pomagala kopačima tunela.

U pitanju je Katarina Baćović. Po nezvaničnim informacijama, istražitelji provjeravaju da li je Baćović zloupotrijebila i predmete i podatke kojima je pristup imala njena majka,  koja je zaposlena je u pisarnici Višeg suda u Podgorici.

Od prije nekoliko dana, Katarini Baćović se gubi svaki trag, dok je njena majka saslušana.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić izjavio je nedavno da je u dosadašnjoj istrazi otkriveno da su u kopanju tunela učestvovali Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi državljani Srbije.

On je na konferenciji za novinare pokazao njihove fotografije i izrazio očekivanje da će uz pomoć Srbije ili zemalja gdje se nalaze brzo biti uhapšeni s obzirom na to da su, kako je kazao, nakon otkrivanja tunela napustili Crnu Goru.

(RTCG) Foto:Vlada CG

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here