Naslovna Sport Pobjeda koja crveno-bijelima donosi dva rekorda!

Pobjeda koja crveno-bijelima donosi dva rekorda!

Ubjedljiva pobjeda tima koji je poslednje četiri godine šampion Srbije protiv novajlije u ligi i tima koji je ove sezone ostavio više nego dobar utisak.

CRVENA ZVEZDA – METALAC 5:1 (3:0)

Pogađali su Gajić, pa dva puta Ben, a u nastavku Kanga i Pavkov, za dva oborena rekorda!

Crvena zvezda je šampionski, pobjedom nad Metalcem u 38. kolu Superlige, oborila dva rekorda koji su joj danas bili mete. Jedan je lokalnog tipa i godinama je bio u vlasništvu Partizana, a drugi je postavio slavni Seltik!

Sa 108 osvojenih bodova Crvena zvezda je svjetski rekord u toj kategoriji, kada se gledaju poeni osvojeni u toku jednog prvenstva. Pobjedom nad Metalcem pali su Škoti, a pet postignutih golova bilo je dovoljno da se stigne do brojke od 114!

Prethodni rekord domaćeg fudbala držao je Partizan koji je imao sezonu sa 111 golova u ligi. I to je nadmašeno večeras, od strane novog šampiona.

Crvena zvezda prvenstvo završava sa 35 pobjeda i tri nerešena rezultata. Sezona nije gotova, pošto će 25. maja na programu biti finale Kupa Srbije, protiv Partizana. Dejan Stanković i njegov tim imaće priliku da stignu do duple krune, koja se čeka već godinama na stadionu Rajko Mitić.