Naslovna Crna Hronika Predložen pritvor za Nedeljka Lizdeka, povezanim sa ubistvom u Istočnom Sarajevu

Predložen pritvor za Nedeljka Lizdeka, povezanim sa ubistvom u Istočnom Sarajevu

Nedeljko Lizdek (24) sa Pala osumnjičen je za učešće u ubistvu Siniše Milićevića Tigra te planiranje likvidacije Zlatana Cuka i Miloša Božovica, saznaje „Glasu Srpske“.

Njega su uhapsili policajci MUP-a Republike Srpske u utorak, a juče mu je nakon saslušanja Tužilaštvo BiH predložilo pritvor.

–  Osumnjičeni Lizdek je uhapšen u okviru istrage djelovanja organizovane kriminalne grupe Darka Eleza. Izmedu ostalog, teretimo ga da je učestvovao u nezakonitim radnjama krađa, nabavljanja i upravljanja vozilom koje su koristili izvršioci teškog ubistva realizovan na način mafijaških egzekucija. Ubistvo je počinjeno u maju 2018. godine – saopštili su iz Tužilaštva BiH.

Dodali su da je pritvor predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo krivično djelo ili završti započeto te uticati na svjedoke i saučesnike.

Iz MUP-a Republike Srpske saopštili su, navodeći inicijale, da Lizdeka sumnjiče da je izvršio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom teško ubistvo Milićevića. Takode, on se sumnjiči i da je izvršio krivično djelo organizovani kriminal i pripremanje ubistva  Cuka i  Božovica iz Bijeljine.

Miličević zvani Tigar, vlasnik kafića i svadbenog salona Rodeo u Istočnom Sarajevu, ubijen je 31. maja 2018. u sačekuši u Dabrobosanskoj ulici ispred zgrade u kojoj je stanovao u naselju Dobrinja 4, kada mu je nepoznati napadač u leda ispalio četiri hica iz pištolja.

Tokom pomenute istrage, osim Lizdeka u utorak je priveden i Miloš Obradov, koji je potom pušten na slobodu. Njegov advokat Bojan Veselinović rekao je da je njegov klijent saslušan kao svjedok.

Saznajemo da je povod za ispitivanje Obradova iskaz Vladimira Stevanovića, svjedoka Tužilaštva koji je rekao da je 2018. skupa s Obradovom putovao u Beograd.

Podsjetimo, na ročištu za određivanje pritvora Elezu spominjalo se da je Stevanović, po nalogu izvjesnog Vladana Pejušica iz Beograda, pronašao stan u Bijeljini u kom su privremeno boravile ubice iz Beograda koje su trebale ubiti Ćuka i Božovića. Na ročištu je navedeno da se navodno radilo o Vladimiru Kovačeviću i Ninoslavu Markoviću ubicama Škaljarskog klana.

Dalje je rečeno da je Stevanović u svom iskazu rekao da je vozio ubice, a nakon ubistva je trebao da zapali auto i dobije 50.000 evra od Pejušica, ali nisu pronašli Božovića i Ćuka.

PONUDA

Nezvanično saznajemo, da je Tužilaštvo navodno, nekoliko puta predlagalo Nedeljku Lizdeku da postane svjedok u istrazi protiv Eleza.

On je to odbio, te mu je poručeno da će ga sljedeći put privesti umjesto pozvati telefonom.