26.7 C
Banja Luka

PODGORICA NA NOGAMA! Crna Gora nezadovoljna Rezolucijom o Srebrnici zavikala pred zgradom Vlade – IZDAJA!

Ispred zgrade Vlade Crne Gore se održava skup u cilju izražavanja nezadovoljstva zbog najave izvršne vlasti da će Crna Gora u Ujedinjenim nacijama (UN) podržati Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Okupljeni ispred Vlade skandiraju „izdaja“ i „Rusija“. Građani su se, kao i juče, okupili na uglu Karađorđeve ulice i bulevara Stanka Dragojevića. Okupljeni nose zastave Srbije i kraljevine Crne Gore, i zastave Rusije.

Skupu prisustvuju i sveštena lica, ali u poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Vladimir Dobričanin i potpredsednik opštine Berane Mladen Premović, predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić, bivša ministarka prosvjete Vesna Bratić, Zdravko Kasalica…

Organizatori skupa su poručili da je „podnošenjem predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici, ova Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na najgrublji način pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrednosti naše trodecenijske borbe„.

Podsećamo, Nacrtom rezolucije o Srebrenici, čiji su predlagači Nemačka i Ruanda, između ostalog je predviđeno da se „11. jul obeležava kao međunarodni dan sećanja na genocid u Srebrenici“.

Za Rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku glasalo je 84 zemalja, protiv je bilo 19 zemalja, dok je 68 bilo uzdržano, više o tome čitajte u našem blogu.

Izvor: Srbija Danas/Blic/ Milena Stojković

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here