26.7 C
Banja Luka

„Srpska kuća“ u Podgorici: Izvinjenje Srbiji i Srpskoj zbog sjenke izdaje

„Srpska kuća“ u Podgorici, krovna institucija srpske nauke, kulture, umetnosti i informisanja, uputila je izvinjenje građanima i rukovodstvima Srbije i Republike Srpske zbog, kako ističe, izdajničke odluke Crne Gore da glasa za rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

„Duboko se izvinjavamo što sjenka izdaje, bez naše krivice, pada i na naše lice, ali i sa osjećajem izuzetnog ponosa dijelimo zajedničku radost srpskog naroda što su, uprkos neviđenim pritiscima i ucjenama, Srbija i Republika Srpska, danas u UN ostvarile veličanstvenu moralnu pobjedu“, saopšteno je sinoć iz „Srpske kuće“.

Iz „Srpske kuće“ ističu da su ponosni i na jedinstvo kojim je srpski narod, uprkos spoljnim moćnicima i unutrašnjim plaćenicima, pokazao da nema te sile, prijetnji i ucjena koje ga mogu baciti na koljena, prenosi Srna.

„Ishod glasanja nedvosmisleno je dokazao da kao narod nismo sami i da širom svijeta imamo brojne i moćne prijatelje, a da je naum istorijskih neprijatelja srpskog naroda i njegovih zajednica još jednom doživio poraz“, navodi se u saopštenju.

Iz „Srpske kuće“ dodaju da će usvojena rezolucija na duži rok dodatno usložiti odnose u regionu, ali da će biti spremni da svim sredstvima brane čast i slobodu srpskog naroda, ma gdje bio.

„U ime onih iz Crne Gore ‘koji ne ljube lance’, izražavamo veliku zahvalnost za višemjesečne ogromne napore koje ste, pojedinačno i kolektivno, uložili da se očekivanja predlagača, pomagača i podržavaoca ne ostvare u mjeri koju su očekivali“, navode iz „Srpske kuće“.

U saopštenju se ocjenjuje da će veličanstvna slika trobojke, koju je usred sale Generalne skupštine UN razvio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, „ostati zauvijek među ovovjekovnim ikonama cjelokupnog srpskog naroda“.

Za rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN  glasale su 84 države, protiv je bilo 19 zemalja, a 68 njih je bilo uzdržano.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here