Naslovna Izdvajamo Podžić otkrio protiv koga su pokrenuti postupci zbog prisustva proslavi Dana Republike...

Podžić otkrio protiv koga su pokrenuti postupci zbog prisustva proslavi Dana Republike Srpske (VIDEO)

0

Ministar odbrane BiH, Sifet Podžić, otkrio je protiv kojih pripadnika OS BiH su pokrenuti postupci zbog prisustva obilježavanju 9. januara, Dana Republike Srpske.

Podžić je rekao da se na osnovu pet prijava putem Etičke linije Ministarstva odbrane, a i na osnovu snimaka obilježavanja “neustavnog Dana RS”, moglo vidjeti da je su pet pripadnika OS BiH i zamjenik ministra, Mirko Okolić, prisustvovali tom događaju.

„Na osnovu toga, generalni inspektor MO BiH izvršio je preliminarnu analizu i na osnovu te analize sam načelniku Zajedničkog štaba, generalu Mašoviću, naredio da pokrene postupak protiv svog zamjenika, generala Kneževića, protiv komandanta Operativne komande, generala Ilića, protiv brigadira Jovića koji je komandat 6. brigade, protiv brigadira Hršumovića, kamandata Trećeg puka i protiv zamjenika komandanta Komande za podršku Dunovića“, rekao je Podžić u video saopštenju za javnost.

Istovremeno, on je otkrio da je pokrenuo postupak protiv svog zamjenika, Mirka Okolića.

„Zato što se protivno članu 239 Krivičnog zakona BiH nije pridržavao izvršenja obaveza iz odluke Ustavnog suda BiH“, rekao je Podžić.

(MONDO)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: