34.7 C
Banja Luka

Pokrenuta akcija za prikupljanje pomoći za Dodikove: “NAŠE MALO NJIMA ZNAČI MNOGO”

Nakon što se lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik požalio pred poslanicima Narodne skupštine da su mu djeca nezaposlena i da se bore da prežive, pokrenuta je akcija prikupljanja donacija za Dodikove

Poznati tviteraš Neđo Lepir, pokrenuo je humanitarnu akciju „Pomozimo mlade nezaposlene Dodike“ posredstvom GoFundMe internet platforme za prikupljanje donacija.

Ukupno 10 donatora već je uplatilo iznos od 95 EUR, a Tviter se usijao od komentara.

Neki u šali pitaju da li mogu donirati po vreću krompira i kupusa, a drugi zagovaraju što više donacija da Dodikova djeca ne bi tužno gledala u tuđe ležaljke na plaži.

Iako je akcija pokrenuta kao duhovita reakcija na Dodikovu izjavu, Lepir je već najavio da će prikupljeni novac do iznosa od 500 EUR biti uplaćen za liječenje djece kojoj je to potrebno.

 

 

 

Oni koji imaju duže pamćenje, sjećaju se da je svojevremeno tada visoki funkcioner SDS Momčilo Krajišnik izjavio kako “nema pet maraka da da svojoj djeci”, pa mnogi povlače paralelu da i Dodikova izjava o slabostojećoj djeci sluti da se bliži kraj njegove političke karijere.

Istinito

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here