28.7 C
Banja Luka

Stvarao je Republiku Srpsku a živi u kontenjeru! VETERANI pomogli svom bolesnom SABORCU

Nakon emitovanja priloga na BN TV o teško bolesnom demobilisanom borcu, koji je zbog bolesti onesposobljen za rad, Udruženje veterana odbrambeno-otadžbinskog rata prvo se aktiviralo da posjeti i pomogne svom saborcu koji živi u Beglucima kod Dervente.

Veterani odbrambeno-otažbinskog rata svoj rad samostalno finansiraju, njihove aktivnosti nisu pokrivene nijednim budžetom, a odmah nakon emitovanja dobojski regionalni odbor pokrenuo je hitnu akciju pomoći.

„Reagovali smo odmah i hvala vama kao BN televiziji što pratite ovakve slučajeve. Sramota je države i vlasti što su naši saborci pali na ovako niske grane. Mi smo na marginama društva, tako da borci moraju pomoći jedni drugima, jer od države slabe vajde“, kaže Ilija Bujadnjak, predsjednik Veterana odbrambeno-otadžbinskog rata regije Doboj.

Siniša Savić živi u kontejneru, a borac. Bolestan je sa tri stenta ugrađena. To je težak život, kažu borci.

– Ova naša boračka organizacija je sve nas izneverila. Pribila se uz vlast i oni samo tamo sa njima primaju plate i pare, nikog ne obilaze. Niti gledaju ima li ko šta jesti, je li ko uopšte zdrav, može li hodati, može li doći do bolnice? I mi imamo neke svoje zahtjeve, 25 tačaka koje smo uputili tamo u Skupštinu da se to razmatra, međutim najvjerovatnije smo mi odbijeni. Nismo zvanično još dobili taj akt. Međutim, kad dobijemo onda ćemo mi na neki drukčiji način ići da to pokrenemo, jer ovo je dno dna“ rekao je Ljubomir Đurić, predsjednik Udruženja veterana odbramneo-otadžinskog rata GO Derventa.

(BN)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here