20.7 C
Banja Luka

POLJSKA DIGLA AVIJACIJU! Veliki RUSKI raketni napad na Kijev i Harkov

U velikom ruskom raketnom napadu na ukrajinske gradove Kijev i Harkov jutros poginulo je najmanje troje ljudi, a više ih je ranjeno i oštećene su stambene zgrade, objavili su zvaničnici.

Šef gradske uprave Kojeva Roman Popko rekao je da je najmanje jedna osoba poginula, dok je gradonačelnik Vitalij Kličko rekao da je devet ljudi ranjeno, uključujući i 13-godišnjeg dječaka.

U Harkovu, drugom po veličini ukrajinskom gradu, poginule su dvije osobe i najmanje 11 ranjeno, rekao je regionalni guverner Oleh Sinegubov. Uništen je dio višespratne stambene zgrade gdje je ostao zarobljen za sada nepoznat broj ljudi, rekao je gradonačelnik Harkova Ihor Terehov.

U ruskim baražnim napadima koristi se veliki broj raketa i dronova u nastojanju da se zaguši ukrajinska protivvazdušna odbrana.
Poljska digla avione

Poljska je podigla borbene avione, kao i jednu letjelicu NATO saveznika, zbog „pojačane aktivnosti“ ruskih vazduhoplovnih snaga protiv Ukrajine.

Sajt polskieradio24.pl je preneo da je to jutros objavila poljska vojska.

Operativna komanda poljske vojske u Varšavi je saopštila da je primijetila „intenzivnu aktivnost letjelice dugog dometa Ruske Federacije“ koja je povezana sa „namjerom izvođenja udara na teritoriji Ukrajine“.

U saopštenju je navedeno i da je poljska vojska „aktivirala neophodne procedure osmišljene sa ciljem obezbeđivanja vazdušnog prostora Poljske“, uključujući „aktiviranje poljske i savezničke letelice“.

(Kurir/RTCG)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here