25.7 C
Banja Luka

PORUKA IZ KREMLJA LEDI KRV U ŽILAMA: Spremite se!

Izjava ruskog predsednika Vladimira Putina o mogućoj isporuci ruskog visokopreciznog naoružanja drugim zemljama jasno govori o neizbežnim posledicama isporuke zapadnog naoružanja Ukrajini, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ovo je veoma važna izjava, koja vrlo jasno govori da snabdevanje oružjem kojim se puca direktno na nas ne može proći bez posledica, a te posledice će sigurno nastupiti“, rekao je Peskov.

Portparol Kremlja nije želeo da nabroji države ili regione kojima bi Rusija mogla da pošalje oružje, kao što to nije uradio ni Vladimir Putin, ni zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev koji je pojasnio:

„To mogla da bude bilo koja država koja Ameriku i njene ortake smatra svojim neprijateljima. Bez obzira na politička uverenja i međunarodno priznanje. Svi kojima su SAD neprijatelj – nama su prijatelji“, naveo je Medvedev.

Portparol Kremlja smatra da se u zapadnim medijima objavljuje malo „talentovanih“ karikatura Vladimira Putina i da samo takve varijante pokazuje ruskom predsedniku.

Na taj način je prokomentarisao jučerašnji sastanak ruskog predsednika sa predstavnicima stranih medija i pitanje koje mu je postavljeno – da li je upoznat sa karikaturama koje se sa njegovim likom objavljuju u inostranstvu.

„Mnogo je istih i loših radova. One koji su vredni pažnje obavezno pokazujem Putinu“, rekao je Peskov, odgovarajući zašto ne pokazuje ruskom predsedniku „radove zapadnih umetnika“.

Naime, Putin se u razgovoru sa stranim medijima našalio, rekavši da mu Peksov ni ne pokazuje takve crteže jer čuva njegovo raspoloženje.

„Šalu na stranu, da budem iskren, nemam vremena da se bavim tom propagandom i da gledam te propagandne materijale. Umesto toga, radije se bavim suštinom odnosa sa drugim zemljama“, rekao je Putin.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here