Naslovna Region POSJETIOCI STIŽU SA SVIH STRANA U Budvi nedostaje smještajnih kapaciteta

POSJETIOCI STIŽU SA SVIH STRANA U Budvi nedostaje smještajnih kapaciteta

Potpredsjednik crnogorske Vlade Dritan Abazović rekao je da je ta zemlja za vikend bila pod totalnom opsadom posjetilaca koji stižu sa svih strana, a da u pojedinim gradovima, poput Budve i Ulcinja, već nedostaje smještajnih kapaciteta.

Abazović je “Tviteru” napisao da se na graničnim prelazima, primorskim saobraćajnicama, pojedinim tunelima i raskrsnicama nalaze nepregledne kolone vozila, a aerodromi bilježe rekordne brojke.

– Ovo je, da se ponovo oslonim na intuiciju, ništa u odnosu na ono što nas čeka od 1. avgusta, kada započnu godišnji odmori u većini zemalja regiona, ali i u nekim nešto daljim destinacijama – ocijenio je Abazović.

On je naveo da su se mnogi podsmijavali procjenama u Crnoj Gori da će ova godina turistički biti slična sezoni iz 2019, tvrdeći da se ne može “prebaciti” 40 ili 50 odsto te rekordne godine.

– Takvi glasovi su ubrzo utihninuli, a sada je pitanje samo koliko će ovo da traje – rekao je Abazović i dodao da je, ukoliko se izdrži tempo, siguran da će se zaboraviti 2019. godina.

On je pozvao sve na vakcinaciju i poštovanje mjera, jer je, kako je rekao, ako se sačuva zdravlje – uspjeh zagarantovan.

– Može Crna Gora! Dobrodošli na more slobode! – kaže Abazović.