23.7 C
Banja Luka

Potvrđena optužnica: Petković prije pljačke pretukao djevojku

BANJALUKA – Prije nego što je krenuo u pljačku Želimir Petković (25) iz Banjaluke pretukao je djevojku V.T. jer nije željela da bude s njim u vezi, a nakon toga zajedno s Aleksandrom Balabanom (26) otišao do kuće Drage R. u banjalučkom naselju Česma, gdje su ga vezali lisicama, pretukli i oteli mu 844 KM.

Navedeno je to u optužnici, koju je protiv dvojca podiglo banjalučko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud.

Terete ih za razbojništvo i dvije krađe koje su počinili 24. septembra.

Prema optužnici, Petković je prvo nedjelo tog dana počinio oko tri časa ujutru, kada je napao V.T. u stanu u kome su njih dvoje bili, a koje koristi K.V. iz Banjaluke. Navodi se da je djevojci prvo prijetio da će je ubiti te joj rekao da ne smije da hoda po Budžaku i Mejdanu.

Nakon toga je udario više puta pesnicom u lice jer ona ne želi da s njim stupi u emotivnu vezu, te je bacio na pod. Djevojku su od nasilnika spasili majka i K.V., koji su upali kod njih u sobu.

Samo nekoliko časova poslije toga Petković i Balaban krenuli su u pljačku u banjalučkom naselju Česma.

Kako se navodi u optužnici, prvo su u Ulici Zdravka Dejanovića oko šest časova ujutru provalili u kuću u izgradnji vlasništvo R.S., ali kada nisu ništa našli otišli su do kuće R.D., u kojoj su se zadržali oko 40 minuta i ukrali nož.

Pet minuta poslije toga su upali u susjednu kuću Drage R., kojeg su zatekli u dnevnom boravku.

Kako dalje stoji u optužnici, povikali su mu: „Policija Republike Srpske“, a potom ga bacili na kauč, prevrnuli na stomak i lisicama vezali ruke na leđima. Nakon toga su ga bacili na pod i tražili da im kaže gdje drži novac i zlato, a kada je Drago R. rekao da nema, počeli su ga tući. Bacali su na njega deke i posteljinu te ga udarali rukama i nogama.

„Žrtva im je rekla da je novac u plakaru pa su optuženi iz njega sve pobacali i našli 350 evra i 160 KM koje su uzeli te su ispremetali svu kuću. Pronašli su i uzeli pištolj „plašljivac“ ROHM RG800. Uzeli su i ključeve od garaže i kuće, izašli s ukradenim novcem i pištoljem te za sobom zaključali vrata ostavivši žrtvu zaključanu“, stoji u optužnici.

Nesrećnog starca u zaključanoj kući pronašao je komšija Radenko K., koji ga je čuo kako zapomaže pa je pozvao policiju, koja je brzo reagovala.

Razbojnici su tada pobjegli u Slatinsku ulicu, gdje ih je u blizini „Banjalučke pivare“ pronašla i uhapsila policija. Kod njih je tada nađeno 850 maraka i nakit, za koji se sumnja da je ukraden, ali i kape fantomke.

Oba optužena odranije su poznata po izvršenju krivičnih djela.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here