Naslovna Svijet Potvrđeno: Pala je u ruske ruke

Potvrđeno: Pala je u ruske ruke

0

Oleksij Arestovič, savetnik ukrajinskog predsednika potvrdio da su ruske snage zauzele drugu najveću elektranu u Ukrajini.

Takođe je rekao i da Rusi šalju „ogromna pojačanja“ u tri južna regiona kako bi se oduprli ukrajinskoj kontraofanziva.

 

Rusi su u sredu, naime, objavili da su zauzeli elektranu Vuhlehirsku. Radi se o prvom većem uspehu ruskih snaga u više od tri sedmice. Arestovič je potvrdio da je elektrana pala u ruske ruke, rekavši da se radi o „sićušnoj taktičkoj prednosti“ za rusku stranu.

Rekao je i da Rusi šalju „ogromna pojačanja“ na jug kako bi se odbranili od ukrajinske kontraofanzive. Rusi šalju trupe u Melitopolj, Zaporižje i Herson, dodao je.

Ukrajina je, s druge strane, jasno dala do znanja da namerava da osloboditi ceo region Herson, koji su Rusi osvojili na početku rata. Oleksij Danilov, prvi čovek ukrajinskog Veća za odbranu i nacionalnu sigurnost, rekao je da Rusija šalje „maksimalan broj vojnika“ u smeru Hersona.

 

 

Arestovič je takođe rekao da je ukrajinska operacija oslobađanja Hersona „već počela“ nakon jučerašnjeg udara na most Antoniviskij, koji se nalazi na ključnoj ruskoj ruti za snabdevanje prema Hersonu.

„Činimo sve kako bismo osigurali da okupatori više nemaju nikakvih logističkih ruta u našoj zemlji“, rekao je u sinoćnjem obraćanju ukrajinski predsednik Volodimir Zelenskij.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube