Naslovna Najnovije POZNAT IDENTITET ŽENE OSUMNJIČENE ZA EKSPLOZIJU U ISTANBULU: Priznala zločin i otkrila...

POZNAT IDENTITET ŽENE OSUMNJIČENE ZA EKSPLOZIJU U ISTANBULU: Priznala zločin i otkrila ko je obučavao za napad

0

Turska policija objavila je identitet žene koja se sumnjiči da je juče u centru Istanbula aktivirala bombu koja je ubila šest ljudi, a ranila 81 osobu.

U pitanju je državljanka Sirije Ahlam Albašir, koja je navodno priznala zločin i povezanost sa Radničkom partijom Kurdistana (PKK).

Prema navodima turskih medija, policija je identifikovala osumnjičenu nakon hapšenja rano jutros. U pitanju je državljanka Sirije koja je navodno priznala da ju je PKK obučavala za specijalnog obaveštajnog oficira i da je ilegalno ušla u Tursku preko Afrin-Idliba da bi preduzela akciju.

Ona je sa još 21 osumnjičenim uhapšena jutros, u velikoj akciji policije. Hapšenje je potvrdio turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu, koji je naveo da se među njima nalazi i žena koja je juče označena kao glavni izvršilac napada u aveniji Istiklal.

Na snimcima koji su objavljeni vidi se kako policija upada u stambeni kompleks, gde se nalaze osumnjičeni. Ukupno 22 ljudi je uhapšeno, a policija je zaplenila i izvesnu količinu novca i zlatnog nakita.

Albašir je uhapšena u ljubičastoj dukserici, a snimke i fotografije su objavili turski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: