Naslovna Izdvajamo Košarac: Frustirano Sarajevo koči gradnju gasovoda! Politički kompleski prema Dodiku koji ima...

Košarac: Frustirano Sarajevo koči gradnju gasovoda! Politički kompleski prema Dodiku koji ima viziju

0
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac izjavio je da je Sarajevo frustrirano ambicioznim i realnim planovima Republike Srpske, zbog čega koristi svaku priliku da zaustavi njen razvoj, pa sada sprečava i izgradnju gasovoda.

On je, komentarišući odbijanje ministara iz redova Bošnjaka da glasaju za izgradnju gasovoda „Nova istočna konekcija Srbija-BiH“”, istakao da su takvo politikantstvo i političke predrasude usmjerene protiv bilo kakve saradnje Srpske i Srbije.

„Danas kada je veoma važno obezbjediti energente za građane i privredu i kada se borimo da na adekvatan način definišemo politike, imamo politički kompleks iz Sarajeva prema Republici Srpskoj i Miloradu Dodiku koji ima viziju”, rekao je Košarac za „Politiku“.

On je naveo da političko Sarajevo i dio Federacije BiH u kontinuitetu pokazuju političku nezrelost i imaju potrebu da se obračunavaju sa Srpskom i njenim važnim interesima.

„Spremni su ponekad to raditi i na štetu FBiH, samo da bi osujetili napore Srpske, uključujući one koje ona čini u vezi sa energetskom stabilnošću, trenutno izuzetno značajne na globalnom nivou“, dodao je Košarac.

Na posljednjoj sjednici Savjeta ministara BiH ministri iz reda Bošnjaka glasali su protiv nacrta osnova za vođenje pregovora o zaključivanju sporazuma BiH i Srbije i BiH i Hrvatske o izgradnji gasovoda iz ta dva pravca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: