29.7 C
Banja Luka

Prištinski policajci naoružani do zuba upali u opštinu na Kosovu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je više desetina pripadnika prištinske policije, pod punim naoružanjem, upalo u petak u prostorije opštine Gora, koje su izmještene u selo Vranište.

Kako se ističe, oni tamo „sa dugim cijevima vrše pretres i premetačinu“, bez ikakvog povoda ili obrazloženja.

Više od 10 vozila policije, sa preko 50 naoružanih specijalaca, blokiralo je potpuno ulaz i izlaz iz sela ove najudaljenije opštine na Kosovu i Metohiji, saobraćaj je poslije više od sat vremena normalizovan, ali se Kurtijevi naoružani specijalci i dalje nalaze u zgradi opštine Gora, saopštila je Kancelarija za KiM.

„Nema sumnje da je ovaj upad u prostorije opštine Gora izveden po direktnom nalogu Aljbina Kurtija, sa jednim jedinim ciljem – da se ona zatvori, radnici zastraše i protjeraju sa radnih mjesta, a potom i sa njihovog kućnog praga, gdje žive u miru i slozi ne dirajući nikoga“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je „maltretiranje i brutalno zastrašivanje mirnog bratskog naroda u opštini Gora“ Kurtijev podli plan sa ciljem progona naroda koji tamo živi i udar na sve manjinske zajednice čija je egzistencija direktno ugrožena zbog ovakvih protivpravnih akata, dirigovanih iz Prištine, prenije RTS.

„Ne prođe dan da Kurti i vlasti u Prištini ne sprovedu nasilne i eskalatorne poteze na Kosovu i Metohiji, sa ciljem potpune destabilizacije prilika na terenu i izazivanja podjela, mržnje, zastrašivanja, dizanja tenzija i generisanja opasnih kriza, jer to je jedina politika za koju Kurti i njegovi ekstremni sljedbenici znaju“, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here