21.7 C
Banja Luka

Putin: U zoni SVO nalazi se više od 600.000 ruskih vojnika

U zoni specijalne vojne operacije, koja se proteže skoro 2.000 kilometara, nalazi se više od 600.000 ruskih vojnika, rekao je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

„Sve što se događalo u Donbasu je genocid. Na našim istorijskim teritorijama Rusima su oduzeli sva prava. Na teritoriji Ukrajine počeli su da stvaraju antirusku enklavu i nisu nam ostavili nikakve šanse“, rekao je Putin u Sankt Peterburgu tokom susreta sa studentima učesnicima SVO.

Kako je rekao, Rusija je trpeljivo, mirnim putem gradila odnose sa Ukrajinom do 2014. Godine, ali onda su to spriječili protivnici Rusije.

„Naš geopolitički protivnik je izvršio državni prevrat (u Ukrajini) i počeo i fizički da istrebljuje one koji su bili spremni da grade normalne odnose sa Rusijom“, rekao je ruski lider.

Prema njegovim riječima, specijalna operacija je pokušaj da se prekine rat. On je izrazio uvjerenje da će Rusija ostvariti sve postavljene ciljeve u operaciji.

Specijalna operacija je bila pokrenuta kako bi se zaštitili interesi Rusije, nikakvih drugih motiva nije bilo, naglasio je predsjednik Rusije.

Putin je napomenuo i da su nacionalisti posle raspada SSSR bili „stvarni gospodari Ukrajine“.

(Sputnjik)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here