Naslovna Najnovije Protest sindikalaca ispred zgrada Vlade „Protivimo se potpisu kojim se plata čistačice...

Protest sindikalaca ispred zgrada Vlade „Protivimo se potpisu kojim se plata čistačice povećava za 60 KM, a pomoćniku ministra za 350 KM“ (FOTO)

0

Protivimo se jučerašnjem potpisu sindikata koji je legalizovao da se plata čistačici poveća za 60KM, a pomoćniku ministra za skoro 350 KM.

Poručio je danas predsjednik Sindikata uprave RS Božo Marić, koji sa ostalim sindikalcima protestuje ispred Vlade RS. Oni ne podržavaju dogovor Vlade i Saveza sindikata RS da se cijena rada u javnim ustanova poveća na 110KM jer tako trpe oni sa najnižim platama.

– Sindikat uprave, sindikat radnika unutrašnjih poslova, strukovni sindikati medicinskih sestara i doktora i samostalni sindikat radnika u zdravstvu nisu stavili svoj potpis jer je do povećanja plata došlo na nepravičan način – naglašava Marić i podsjeća da je 99 odsto poslanika iz koalicije vlasti glasalo za zaključak da se vrati topli obrok za 54.000 zaposlenih.

Ne možemo odustati od naših zahtjeva u momentu kada su ispunjeni osnovni uslovi za to, odnosno kada imamo finansijska sredstva.

– Enormno je povećanje troškova života od jeseni, a od februara je postalo neizdrživo. Ako je Vlada odlučila da treba pomoći zaposlenima, onda ne možete prihvatiti da ljudi koji najmanje zarađuju dobiju povećanje plate od 49 KM. Za to vrijeme najviše plate porašće za 300 KM- rekla je Anica Jondić iz Sindikata policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: