Naslovna Najnovije Prve fotografije: Darko Elez s pancirom i šljemom na glavi stigao u...

Prve fotografije: Darko Elez s pancirom i šljemom na glavi stigao u Tužilaštvo BiH

0
darko elez
Darko Elez

Elez je u večernjim satima helikopterom izručen iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Darko Elez stigao je u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti su realizirane u koordinaciji Tužiteljstva BiH sa partnerskim institucijama R Srbije.

Elez je u večernjim satima helikopterom izručen iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

– Aktivnosti su u Bosni i Hercegovini, realizirali MUP RS, Sudbena policija BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu-SIPA. Nakon izručenja, Elez je uz visoke mjere sigurnosti transportiran u kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužitelj će se odrediti o daljim aktivnostima. Izručenje osumnjičenog Elez Darka realizirano je zajedničkim radom i dobrom suradnjom institucija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, uz koordinaciju međunarodne organizacije Interpol. Tužilaštvo BiH zahvaljuje se svim institucijama koje su sudjelovale i dale potporu u realizaciji ove akcije.

Jake policijske snage pratile Eleza

Kako se može vidjeti na fotografijama, koje je medijima ustupilo Tužilaštvo BiH, na sebi je imao pancire te šljem na glavi.

Darko Elez, jedan je od optuženih u okviru predmeta “Lutka” u kojem su optuženi procesuirani za ubojstva, pokušaje ubojstva, pljačke transporta novca i druga kaznena djela, dok je optuženi Elez bio nedostupan, a također, Tužilaštvo BiH radi na opsežnom predmetu organiziranog kriminala koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe koje su pod istragom zbog teških kaznenih djela organiziranih ubojstava, iznuda i drugih kaznenih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Dnevni  Avaz

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: