Naslovna Izdvajamo Putin čestitao Siju: Siguran sam da ćemo ojačati saradnju Rusije i Kine

Putin čestitao Siju: Siguran sam da ćemo ojačati saradnju Rusije i Kine

0

Predsjednik Rusije Vladimir Putin uputio je telegram čestitku Si Đinpingu povodom ponovnog izbora za predsjednika Kine, saopštila je pres-služba Kremlja.

„Poštovani gospodine Si Đinping, dragi prijatelju, primite moje srdačne čestitke povodom ponovnog izbora za predsjednika Narodne Republike Kine. Odluka Nacionalnog narodnog kongresa Kine je dokaz priznavanja Vaših zasluga na mjestu lidera države, kao i velike podrške Vašoj politici usmjerenoj na dalji društveni i ekonomski razvoj Kine i zaštitu nacionalnih interesa na svetskoj sceni“, navodi se u čestitki objavljenoj na sajtu Kremlja.

Putin je istakao da Moskva visoko cijeni lični doprinos Si Đinpinga jačanju odnosa sveobuhvatnog partnerstva i strateške saradnje između Moskve i Pekinga.

„Siguran sam da ćemo zajedničkim djelovanjem obezbijediti razvoj plodne rusko-kineske saradnje u različitim sferama. Nastavićemo da koordiniramo zajednički rad na najvažnijim pitanjima regionalne i međunarodne agende“, rekao je ruski lider.

Putin je na kraju poželio kineskom lideru nove uspjehe u profesionalnoj djelatnosti na dobrobit naroda, kao i dobro zdravlje i blagostanje.

Si Đinping danas je jednoglasno izabran za predsjednika Narodne republike Kine i predsedavajućeg Centralnog vojnog savjeta Kine na 14. Svekineskom narodnom kongresu, koji je u toku. To mu je treći petogodišnji mandat i on je jedini predsjednik Kine koji je izabran po treći put.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube