Naslovna Najnovije PUTIN IMA UPOZORENJE ZA NEMCE: Bilo bi dobro da ga shvate ozbiljno

PUTIN IMA UPOZORENJE ZA NEMCE: Bilo bi dobro da ga shvate ozbiljno

0
Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je Nemačku na opasnost od zbližavanja sa onima koji pravdavaju nacizam.

„Što se tiče bivšeg kancelara Nemačke, gospodina Šredera, rekli ste da ga negde sklanjaju, negde pokušavaju da ga premeste. Znate, nedavno smo videli ružan čin u kanadskom parlamentu, gde su aplaudirali nacisti. Stoga želim da kažem – što dalje od Šredera, to bliže Antonu Rotu, šefu kanadskog parlamenta koji simpatiše naciste. I da bi me čuli ljudi u Nemačkoj, pokušaću da ovo kažem na nemačkom“, rekao je Putin za televiziju „Rusija 24“, ponavljajući izjavu na nemačkom.

„U Nemačkoj ima mnogo pristojnih ljudi. I siguran sam da će mnogi ovo čuti“, dodao je predsednik.
Ranije je nemački portal „Bild“ javio da je bivši nemački kancelar Gerhard Šreder sedeo odvojeno od aktuelnog kancelara Olafa Šolca i predsednika zemlje Franka-Valtera Štajnmajera na svečanosti održanoj u čast 33. godišnjice ujedinjenja Nemačke u Hamburgu.

Šredera u Nemačkoj posle početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini oštro kritikuju zbog održavanja kontakata sa Rusijom. NJemu su već oduzete neke od privilegija koje mu pripadaju kao bivšem kancelaru, a pokušali su čak i da ga izbace iz Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD), što nije uspelo.

Na sednici parlamenta Kanade je u čast posete ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog 22. septembra, između ostalih, prisutan bio i 98-godišnji Jaroslav Hunka, koga je predsedavajući Donjeg doma parlamenta uz aplauz predstavio kao „borca za nezavisnost Ukrajine od Rusa tokom Drugog svetskog rata“. Ispostavilo se da je Hunka bivši pripadnik dobrovoljačke divizije „Galicija“ SS trupa, u kojoj su bili ukrajinski neonacisti i koja ne samo da se borila protiv Crvene armije, već je bila poznata i po zverstvima nad Jevrejima, Poljacima, Belorusima i Slovacima.

BONUS

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube