24.7 C
Banja Luka

PUTIN NAJAVIO PRAVI BUM! Gospodo stiže „sarmat“ u mnogo većim količinama

Rusija će uskoro preći na masovnu proizvodnju i uvesti u redovno naoružanje rakete „sarmat“ i „burevesnik“, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin na plenarnoj sednici Međunarodnog debatnog kluba „Valdaj“.

On je dodao da je Rusija izvela najnoviju uspešnu probu interkontinentalne krstareće rakete „burevesnik“ na nuklearni pogon.

Putin je istakao i da će u najskorije vreme u redovno naoružanje ući raketa „sarmat“.
Rusija je faktički završila radove na „sarmatu“, ali moraju da se završe birokratske procedure, dodao je on.

„Mi smo faktički završili posao na ‘sarmatu’, na super-teškoj raketi. Ostalo je pitanje da neke procedure treba da završimo čisto administrativno i birokratski“, objasnio je Putin.

Govoreći o potencijalnim nuklearnim napadima, predsednik je rekao da ruski uzvratni udar na nuklearni napad potencijalnog agresora neće ostaviti nikakve šanse za opstanak nijednom neprijatelju.

„Želim da uverim sve da je današnji odgovor apsolutno neprihvatljiv za bilo kog potencijalnog agresora. Jer od trenutka kada se otkrije lansiranje rakete, odakle god da se to desilo – sa bilo kog mesta u svetskim okeanima, ili sa bilo koje teritorije – kao odgovor, u kontraudaru u vazduhu će se pojaviti toliki broj, toliko stotina naših raketa, da nijedan neprijatelj neće imati šanse da preživi.

Istovremeno, u nekoliko pravaca odjednom“, naglasio je šef države.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here