Naslovna Politika RADOVAN PUN IDEJA: “Ako se pogorša situacija razmislićemo o vraćanju turističkih vaučera”

RADOVAN PUN IDEJA: “Ako se pogorša situacija razmislićemo o vraćanju turističkih vaučera”

0
Radovan Višković

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je korištenje turističkih vaučera u Srpskoj okončano sa junom i istakao da se oni neće primjenjivati tokom jula i avgusta.

“Napravićemo određenu pauzu i, prateći epidemiološku situaciju, ukoliko ne daj Bože dođe do problema nekad u jesen ili u nekom drugom periodu, onda ćemo ponovo razmisliti da vratimo taj sistem”, izjavio je Višković novinarima u Tesliću.

Prema evidencijama Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, tokom trajanja projekta turističkih vaučera od 15. juna 2020. godine do 30. juna ove godine građanima Republike Srpske izdato je 46.948 turističkih vaučera vrijednosti od po 100 KM za smještaj u ugostiteljskim objektima za smještaj koji posluju u Srpskoj.

U projektu turističkih vaučera učestvovalo je 97 ugostiteljskih objekata za smještaj i 28 turističkih agencija, a građani Republike Srpske su vaučere najviše koristili u banjskim centrima, te smještajnim kapacitetima na olimpijskoj planini Jahorina, u Hercegovini i Višegradu.

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske opredijeljeno je da projekat turističkih vaučera u narednom periodu bude kreiran i da zaživi, ne kao mjera podrške u prevazilaženju teškoća u poslovanju, već kao promotivni projekat podrške domaćem turizmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: