Naslovna Izdvajamo RAKETIRANA AMERIČKA VOJNA BAZA

RAKETIRANA AMERIČKA VOJNA BAZA

0

PODRUČJE naftnog polja Koniko u provinciji Deir ez-Zor u istočnoj Siriji, gde se nalazi američka vojna baza, našlo se pod raketnom vatrom, javila je danas sirijska radio stanica Šam FM.

– Nekoliko granata palo je u oblast polja Koniko na severoistoku provincije Deir ez-Zor, gde su stacionirane američke trupe – javio je dopisik tog radija.

On je dodao da su nakon incidenta to područje nadletali američki avioni, prenose RIA Novosti. Ranije danas iračka šiitska geupa Islamski otpor u iraku saopštila je da je napala dve američke baze u u provinciji Deir ez-Zor.

Prethodno su ove baze već bile meta napada za koje su odgovornost preuzele iračke grupe. Zvaničnik američke vojske saopštio je u ponedeljak da su američke i međunarodne snage koje se nalaze na severoistoku Sirije bile napadnute najmanje četiri puta za manje od 24 sata.

U napadima nije bilo žrtava, ali je infrastruktura pretrpela manju štetu. Američka vojska kontroliše područja u istočnoj i severoistočnoj Siriji u provincijama Deir ez-Zor, al-Hasaka i Raka, gde se nalaze najveća sirijska naftna i gasna polja.

Zvanični Damask je u više navrata nazvao prisustvo američkih trupa na svojoj teritoriji okupacijom i državnom piraterijom u cilju očigledne krađe nafte.

BONUS

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube