Naslovna Najnovije RASPOP MIRAŠ podržao skrnavljenje groba kralja Nikole: Vlada će izdati CG za...

RASPOP MIRAŠ podržao skrnavljenje groba kralja Nikole: Vlada će izdati CG za „beogradske srebrenjake“

0

Vlada se ne bi usudila da na takav način ponizi Cetinje, da klir cetinjske filijale beogradske patrijaršije, takvu veleizdajničku politiku ne inspiriše i daje joj ton.

Po prirodi poslanja, trebalo bi da razlikuje mali od smrtnoga grijeha – običnu uvredu od velizdaje sopstvene zemlje i naroda. A ona podržava Vladu koja radi upravo ovo drugo”, kaže ovaj građanski aktivista, poznat po čestom prerušavanju u sveštenika i lažnom predstavljanju

Polaganjem vijenca na grob kralja Nikole Vlada Crne Gore je uvrijedila Cetinjane po dva osnova, ocijenio je direktor NVO CPC, Miraš Dedejić.

On smatra da je prvi osnov – cinizam da vijenac polažu „duhovni nasljednici onih koji su ga detronizirali“. Drugi osnov je da to čine „političari koji namjeravaju da suverenu državu svedu u status srbijanske kolonije“.

Urlanje grupe „komita“ koji su vrijeđali premijera i njegove najbliže saradnike, zviždanje tokom intoniranja himne, ovaj građanski aktivista smatra „pravovremenim i prigodnim odgovorom“.

Skrnavljenje groba kralja Nikole i skidanje trobojne trake smatra dobrim potezom, jer ona predstavlja „srpsku zastavu“, i pozdravlja stavljanje „odgovarajuće, u bojama crnogorske državne zastave“.

„Vlada se ne bi usudila da na takav način ponizi Cetinje, da klir cetinjske filijale beogradske patrijaršije, takvu veleizdajničku politiku ne inspiriše i daje joj ton. Po prirodi poslanja, trebalo bi da razlikuje mali od smrtnoga grijeha – običnu uvredu od velizdaje sopstvene zemlje i naroda. A ona podržava Vladu koja radi upravo ovo drugo“, kaže Miraš, poznat po čestom prerušavanju u sveštenika i lažnom predstavljanju.

On kaže da su članovi vlade ljubili ikonu u crkvi na Ćipuru „kao Juda Hirsta“, jer vode politiku izdaje Crne Gore za beogradske srebrnjake.

„Povijest joj to neće oprostiti. Pa se pitam kako će jednoga dana Bogu na istinu. Zato je savjetujem da ne gleda trun u oko svoga brata, kako čitamo i slušamo svakodnevno, nego da vidi brvno u svojemu“, zaključio je Miraš.

In4s.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: