Naslovna Najnovije RASPOP Miraš poziva na oružje: Instinkt koji je presudio italijanskim i njemačkim...

RASPOP Miraš poziva na oružje: Instinkt koji je presudio italijanskim i njemačkim fašistima, presudiće i svetosavskome opanku

0

“Vlast i Srpska crkva vode kampanju koja podsticajno djeluje na svetosavsku masu da nasrće i iskaljuje bijes na sve druge i drugačije, zbog same činjenice njihoga postojanja.

Razmjere njihove ambicije da zavedu teror svetosavlja postaju stvarnost i najavljuju užas i nasilje koje nam prijete„, saopštio je direktor NVO CPC i moguće svjetski rekorder u kostimiziranom pojavljivanju među narod i dodao:

“I jedne i druge nadahnjuju srednjovjekovne mračnjačke ideje. Tendencija je da se uspostavi nepodnošljivo stanje za Crnogorce, i sve katolike i muslimane nezavisno od njihovoga nacionalnoga iskaza.”

Kako navodi ovaj vodič NVO, Pljevlja, Berane, Bijelo Polje i Nikšić su postali centri radikalnoga svetosavlja uperenoga protiv svim manjina i samoga postojanja crnogorske države.

“U Nikšiću sa zgrada vise portreti crnogorskoga arhineprijatelja Amfilohija, a vlasti ćute. U Beranama junaci grafitima po zgrada juršaju na komšije islamske vjere i predlažu da se jedna ulica imenuje po ratnome zločincu osuđenome za genocid. Nasrnuli su i na jednoga građanina i povrijedili ga zato što se iskazuje kao Crnogorac”, kaže Miraš.

On dodaje da su se u Bijelom Polju i Pljevljima stvorili su nepodnošljivu atmosferu za Crnogorce i Bošnjake.

Kostimizirani direktor NVO poziva opoziciju, dijasporu, nevladine organizacije i pojedince da se uključe u odbranu temeljnih vrijednosti crnogorskoga društva koje je napanuto iznutra od vlasti i od spolja iz Srbije i Republike Srpske.

“U svakom slučaju, nema te propagande koja može da nas liši ljubavi prema domovini i slobodrskoga instinkta koji je presudio italijanskim i njemačkim fašistima u Drugom svjetskom ratu. Neka ti junaci znaju, presudiće i svetosavskome opanku”, zaključio je direktor NVO CPC.

(in4s)