Naslovna Republika Srpska Robot će graditi novi objekat u Istočnoj Ilidži

Robot će graditi novi objekat u Istočnoj Ilidži

Načelnik Istočne Ilidže kaže da je ova opština za sve investitore otvorena 24 sata i najavljuje nove investicije domaćih kompanija

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izjavio je da očekuje da do kraja godine bude završena izgradnja mosta “Plavi anđeli” preko rijeke Željeznice i Aerodromska ulica u Poslovnoj zoni “Radulovac”, koja će omogućiti nesmetan saobraćaj na novom izlazu iz naselja Vojkovići.

“Planiramo otkupiti još 5.000 metara kvadratnih zemljišta u samom centru opštine, između Hrama Svetog Vasilija Ostroškog i buduće gimnazije, gdje bi napravili podzemni parking u dvije etaže”, rekao je Božović Srni, ističući da je opština uspjela da realizuje većinu započetih projekata, te da očekuje da će i novi do kraja godine biti ostvareni.

Božović kaže da je ova opština za sve investitore u privredne kapacitete otvorena 24 časa.

Širenje aerodroma

“Mislim da smo trenutno jedina opština na području cijele sarajevske regije koja ima na raspolaganju više od 400.000 metara kvadratnih zemljišta namijenjenog za gradnju poslovnih objekata i želimo potpuno iskoristiti tu prednost. Međunarodni aerodrom ima plan širenja prema nama, čime ćemo uskoro postati opština koja na osnovu toga izlazi na međunarodne granice”, naglasio je Božović.

On napominje da, prema pokazateljima, dolazak investitora na područje ove lokalne zajednice ima trend rasta, te da su neki od njih već u fazi dobijanja građevinskih dozvola ili su kupili zemljište, kao kompanija “Đurić MBB” iz Doboja koja će uskoro početi sa izgradnjom tržnog centra na Кuli na lokalitetu Trokut.

Novi objekti

“Među njima su i lanac tržnih centara `Robot` koji kreće sa izgradnjom svog objekata na potezu Škrbino polje prema Bolnici `Srbija`, te kompanija `Power` iz Rogatice koja širi svoje poslovne kapacitete izgradnjom distributivnog centra u Poslovnoj zoni `Radulovac`”, istakao je Božović.

Prema njegovim riječima, Кompanije “Mibral”, “Ermex”, “Mepol” i “Fobolux” kupile su zemljište i rade na projektnoj dokumentaciji za izgradnju novih poslovnih objekata ukupne površine oko 3.000 metara kvadrtatnih.

“Osim ovih investitora, imamo kontakte sa kompanijama iz Srbije, koje se bave proizvodnjom aluminijskih profila, fasada i bravarije i stalne upite zainteresovanih investitora za izgradnju skladišta, distributivnih centara i izgradnju stambenih objekata”, naveo je Božović.

(BIZNISINFO)