Naslovna Rusija ROGOZIN NA LINIJI FRONTA: Ovo nije rat kao u Pridnjestrovlju i Bosni

ROGOZIN NA LINIJI FRONTA: Ovo nije rat kao u Pridnjestrovlju i Bosni

0
Bivši direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin je pisao o svom putovanju u zonu specijalne vojne operacije na svom Telegram Kanalu.

„Sa predsednikom Saveza dobrovoljaca Donbasa Aleksandrom Borodajem i ruskim vojnicima dobrovoljcima posetili smo različite sektore fronta. Raspoloženje je borbeno, momci su željni ofanzive i stalno dobijaju popunu iz regiona Rusije.

Borci su mnogo bolje opremljeni od ruskih dobrovoljaca u Pridnjestrovlju i Bosni, i to s pravom. Rat je postao drugačiji, a mi se borimo protiv dobro naoružanog i motivisanog neprijatelja.

NATO je pretvorio Ukrajinu u poligon za testiranje svojih savremenih sistema naoružanja. Zato treba da shvatimo ko nam se zaista protivi i da prekinemo štetnu praksu potcenjivanja neprijatelja i govora sa bacanjem kape.

Dobrovoljački ruski bataljoni imaju dronove i tešku opremu. Imaju neophodnu interakciju sa ruskom vojskom. Duh je isti. Neukrotivi i neustrašivi. Pobeda će biti naša“, napisao je Rogozin na Telegramu.

U utorak 25. oktobra, Rogozin je objavio svoje fotografije sa čuvenim oficirima iz Donbasa, na kojima se vide komandanti bataljona Šahtjor i Zloj, kao i heroj DNR Abhaz (iz internacionalne brigade ‘’Pjatnaška’’) i pukovnik Narodne milicije DNR Eduard Basurin. U opisu objave stoji da je Rogozin uzeo za sebe borbeni nadimak ‘’Kosmos’’.

Izvor: Pravda

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube