Naslovna Izdvajamo Rusi prave jedinicu od SRPSKIH DOBROVOLJACA! Komanduje „VUK“ iz JSO, LEGIJIN UČENIK...

Rusi prave jedinicu od SRPSKIH DOBROVOLJACA! Komanduje „VUK“ iz JSO, LEGIJIN UČENIK koji je ratovao u SIRIJI

0

Prema izvorima iz francuskih obavještajnih službi očekuje se da će do 1. septembra više stotina regruta iz Srbije stići u jedan od kampova ruske vojske u Moskvi.

FOTO: SCREENSHOT

Do sada je regrutovano oko 50 srpskih boraca, a očekuje se da će kontingent rasti do 500 regruta. Bit će dio regularnih jedinica ruske armije, a “Srpska jedinica” će biti uključena u 106. Padobransku diviziju.

Prema izvorima iz sigurnosnih službi, mreža ruskih i srpskih boraca sprema ovu operaciju još od maja ove godine na inicijativu ruskih vlasti i uz veliku podršku državnog sigurnosnog aparata.

Regruti su građani Srbije, ali i Srbi iz drugih, susjednih zemalja, uključujući i Bosnu i Hercegovinu. Od sredine jula, do sredina augusta, 50 kandidata je odabrano koji su u Rusiju stigli komercijalnim letovima, u grupama.

Procesom rukovodi Davor Savčić, poznat kao “Vuk”, Srbin iz Bosne i Hercegovine koji duži period živi u Rusiji te je osoba od povjerenja državnih vlasti.

Davor Savčić

Savčić je bio pripadnik JSO koju je vodio Milorad Ulemek Legija. Prethodno se borio kao plaćenik u grupi Wagner u Ukrajini 2014. godine, a nešto kasnije, 2016. i u Siriji.

Državljani Srbije aktivno učestvuju u ratu u Ukrajini još od ruske aneksije Krima 2014. godine.

B.I.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube